Goda råd

Välkommen till SE*Odontassens Katteri.

Tassa gärna omkring på sidorna.


Vi har inga kattungar för tillfället. 

Vi föder upp de underbara raserna Ragdoll och Brittisk Långhår. 

Raserna är snarlika i sättet, mjuka, lugna och väldigt trevliga.

Vi strävar efter att föda upp friska, harmoniska o rastypiska katter.

Alla våra avelsdjur är testade för Hcm o Pkd  även parasittestade.


Vi finns i Lindome, 1 1/2 milder om Göteborg. Västra Götaland.

Monica Jonason 0707 750 711  monica@odontassen.se 


                      SVERAK Diplomerad Uppfödare

              Vi följer SVERAK´S rekommendationer

 

Ni har nu skaffat en ny liten familjemedlem som ska vårdas med noggrannhet och omsorg. Kattungen är egen liten individ med egna behov och med nedärvda egenskaper. Med tiden kommer den att utveckla även andra egenskaper, behov och beteenden, beroende på att den lever med dig.


Våra Kattungar har ätit Royal Canin Baby Cat, o Kitten.

Ett par gånger om dagen mjukmat t.ex. Royal Canin Kitten, Gourmet Mousse, Pussi.

Torrt brukar stå framme så de kan äta lite när de vill. Men låt gärna kattungen smaka på annan lämplig mat. Var bara försiktig när de är så här små så den inte blir dålig i magen. Små kattungar har känslig mage. Aldrig kylskåpskall mat. Det finns många olika sorters burkmat och torrfoder att välja på. Köp alltid kvalitetsfoder i djuraffär eller hos veterinären.

Du kan även koka torsk eller sej som brukar uppskattas. Rå strömming är den enda råa fisk du får ge den. Nötfärs, en liten klick smör, leverpastej, kokt skinka och räkor till fest brukar vara en uppskattad godsak. Ge inte katten rå äggvita eller köttfärs av gris. En skål med friskt vatten skall alltid stå framme.

Torrfoder som köpts i varuhus ska ges med försiktighet,med tanke på risken för urinsten, främst hos hankatter.

Torrfoder som köpts i djuraffär eller veterinärer är oftast avsett att förhindra urinsten. Håll alltid matskålar och redskap rena. Ge inte katten mat som är avsedd för hundar eller andra husdjur. Kattungen är avmaskad när du får hem den.


Kattungar har ingen medfödd erfarenhet hur världen ser ut och känns. De måste göra sina egna erfarenheter nämligen genom att känna på och röra vid. Därför är t ex spisen med sina heta plattor, liksom toaletten farliga områden för en liten kisse. Små kattungar kanske inte kan ta sig upp så fäll alltid ner locket. Kolla också tvättmaskin och tumlare och diskmaskin innan start

Lycka till med din kattunge!